Bőrünk és az ősz

Az ősz elérkeztével a legfontosabb kozmetikai feladat, hogy helyrehozzuk a nyár során a bőrünk kiegyensúlyozott működése ellen elkövetett „vétkeink” következményeit.

Mi lehet ilyenkor a helyes kezelés menete?

Az elhalt hámsejtek eltávolítása

A bőrről el kell távolítani az elhalt hámsejteket, melyek akadályozzák a bőrlégzést és gátolják a bejuttatandó anyagok felszívódását. Az eltávolítás történhet kémiai vagy fizikai úton, vagy a kettő kombinációjával. Az eltávolításra a legmegfelelőbb módszer a bőrradír alkalmazása, mely apró szemcséket vagy gyümölcssavakat tartalmaz. Ez egyben enyhén vérkeringést fokozó hatású, ugyanis az erek kitágulnak és felgyorsul a nyirokkeringés is. Mindez elősegíti a méreganyagok eltávozását. Használhatjuk a bőrradírokat kúraszerűen is néhány esetben például a hámlasztó peelingeket akkor, ha festékfoltokat vagy a mértéktelen napozás során kialakuló szeplőket akarjuk elhalványítani. Ezt az eljárást nemcsak az arcbőrön, hanem az egész testen is alkalmazhatjuk. Havonta egyszer az egész test bőrradírozása is ajánlott, mely javítja vérkeringést és ez által segíti a sejtek megújulását és egyben fokozza a bőr rugalmasságát. Fontos, hogy a bőrradírt mindig a bőrtípusunknak megfelelően válasszuk ki.

 

 

Tonizálás

Radírozás után célszerű a bőrt tonizálni, amely eltávolítja a maradék szennyeződést. A tonizálás révén javíthatjuk a bőr vérkeringését és fokozhatjuk a bőr feszességét is.

A működés helyreállítása

Hidratálás révén pakolásokkal és krémekkel. A bőrtípusnak megfelelő, reggeli és esti krémekkel megakadályozhatjuk a bőr kiszáradását. Lehetőség szerint olyan összetételű krémeket válasszunk, amelyek vitaminokat és tápláló anyagokat is tartalmaznak.

 

 

Sminkelés

Fontos hogy olyan alapozót válasszunk, amely elfedi a bőrhibákat és véd a kiszáradástól, megóv a szennyeződésektől, s amely bőrünk színével harmonizál. A végén érdemes porpúdert használni, mely felszívja a felesleges izzadtságot és megőrzi a bőr hamvasságát.

Az otthoni bőrápolás megkezdése előtt célszerű megbeszélni a kozmetikussal, hogy mely készítmények alkalmazását javasolja, hogy az bőrtípusunknak megfelelő legyen, és nehogy ellenkező hatást váltsunk ki bőrünkön, mint amit szerettünk volna.

Julay